top of page
  • Skribentens bildEllinor Elofsson-Åkerblom

Hej då Instagram, hej bloggen?

Att skriva så här är något jag har saknat. Att vardagsblogga helt enkelt. Jag gjorde det mycket förut och tyckte det var otroligt kul. Då hade bloggen och det jag skrev ett rockabillytema. Tyvärr finns den inte kvar, annars hade jag gärna länkat den, haha!


Jag gjorde mycket outfitkollage då. Jag skrev om min vardag, delade med mig av fotograferingar jag var på och så vidare. Det blev även en hel del bilder jag tog själv med min systemkamera.


När jag skriver så här så kommer allt jag vill säga så mycket lättare. Jag har ett bättre flow när jag uttrycker mig i text. Och jag behöver inte korta ner saker på samma sätt som jag behöver göra på instagram nowadays.


Jag känner att jag tappar instagram mer och mer. Jag kan inte få ur mig det jag vill där och jag känner mig låst. Jag vill så gärna nå ut till fler men samtidigt vill jag kunna uttrycka mig ordentligt. Instagram håller mig tillbaka. Det som gäller för att nå ut till folk där är reels, inte text. Och jag finner det skitsvårt. Även alla sponsrade inlägg och reklam gör att jag tappar intresset.


På instagram följer jag människor av en anledning; jag vill se vad de delar med sig av. Vad de skapar. Deras liv. Och på instagram blir det mindre och mindre av det pga det jag nämnde ovan. Jag menar, om jag bara ska titta på det som instagram hela tiden föreslår eller visar mig, varför finns då följfunktionen?


Var min framtid med instagram ligger vet jag inte men just nu känns det bara framtvingat och tillgjort och så ska det inte vara. Jag behöver hitta tillbaka till min glöd. Men var finns den? /Ellinor

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Att kroppsaktivismen ligger mig varmt om hjärtat är ingen nyhet om man följer mig i sociala medier. Jag pratar ofta om hur tjocka behandlas av samhället och hur skadligt det är. Något annat som är ska

bottom of page