top of page
278590004_1135663113674851_5263658413715045248_n.jpg

Hej och välkommen!

Ellinor heter jag!

Kroppsaktivist. Microinfluencer. Pinuppa. Fru. Bonusmamma.

 • Instagram
 • Facebook

Min bakgrund

Jag heter Ellinor och är 31 år gammal. Jag är uppvuxen ca 1,5 mil utanför Uppsala tillsammans med mina föräldrar och en yngre syster. Nu bor jag dock närmare Tierp än Uppsala men tillsammans med min man och 2 bonusbarn.

Hur jag kommit dit jag är idag:

Min uppväxt bestod fram tills mellanstadiet av mobbning och väldigt få vänner. Ramsor och diverse glåpord var vardagsmat. Gjorde jag något som någon inte tyckte var okej eller om jag hamnade i bråk med någon var det alltid min vikt och mitt utseende som det hackades på. Varför? För att jag var tjock.

I mellanstadiet var det ibland bättre perioder och ibland sämre. Helt fri blev jag dock i  högstadiet. Då fick jag en ny start i en ny klass. Det blev min vändning och det var där jag började stå upp för mig själv ordentligt. Och även för andra.

 

"Plötsligt såg jag tjejer med stora kroppar som stolt bar klänningar och framhävde sina kroppar och jag kände att dit ska jag med ta mig."

I mina tonår vara jag mer kille än tjej. Eller ja, en pojkflicka. Jag skämdes över hur jag såg ut och jag gömde mig i stora byxor och tjocktröjor. Det var nog inte förrän i gymnasiet som jag började utforska min kvinnliga sida på allvar. 

När jag sedan hittade rockabilly -och pinupkulturen så var det som att hitta hem. Plötsligt såg jag tjejer med stora kroppar som stolt bar klänningar och framhävde sina kroppar och jag kände att dit ska jag med ta mig. Och det gjorde jag.

Jag kände mig så hemma i det (och hittade ett fantastiskt community) att jag blev tryggare i mig själv och vågade till slut också att ställa mig framför en kamera. Som modell. Det var där och då som Baby Peaches föddes. Mitt pinupalterego. Det är tack vare denna persona som jag har vågat klä mig både sexigt och kvinnligt. Med henne har jag stått framför kameran flertalet gånger och även medverkat i pinuptävlingar och modevisningar.

"Det är något jag gladeligen gör för att sätta en nagel i ögat på våra ouppnåeliga ideal!"

Det var i samma veva som jag började använda instagram mer. Där öppnade sig världen på en helt ny nivå och där jag hittade kroppspositiviteten. Där såg jag att det fanns fler med en kropp som min. Fler som kämpat med sin kroppsbild och som nu vågade ta plats. Människor som slutat skämmas och börjat leva utan att hållas tillbaka. De delade mina tankar för förändring.

 

Mitt eget konto var från början ett renodlat pinupkonto men ju mer jag lärde mig om kroppspositiviteten och ju mer involverad jag blev i att vilja skapa förändring på riktigt ju mer gled jag ifrån min tidigare inriktning.

Jag har nu under några år lagt tid på mitt instagramkonto och skapat en plattform där jag kan peppa och hjälpa andra att få en tryggare kroppsbild och känna sig mer tillfredas med sina kroppar. Det är något jag gladeligen gör för att sätta en nagel i ögat på våra ouppnåeliga ideal! För vi förtjänar att få leva våra liv utan att hållas tillbaka eller tryckas ner på grund av att vi inte passar in i en mall.

Jobblivet:

Sedan jag gick ut gymnasiet (där jag för övrigt skaffade mig en utbildning inom bageri/konditori) har jag hunnit med att jobba på både låg -och mellanstadiet. Jag har varit elevassistent, barnskötare och resurs men också jobbat extra på fritidsgård som fritidsledare. På senaste har jag även varit lokalvårdare på ett gymnasie och sedan varit tvättansvarig på en läkemedelsfabrik.

Personligt:

Som person är jag oftast glad och skrattar mycket. Jag tror på allas lika värde. Jag älskar hundar och till favoritraserna hör bland annat mops, amstaff, cavalier king charles och fransk bulldog. Men egentligen så är alla hundar fantastiska och jag älskar dem allihop, haha! Tyvärr kan jag inte ha någon hund på grund av allergi. Jag är allergisk mot alla pälsdjur, till min stora förtret.

Under mina  ca 30 år har redan hunnit bli utbränd 2 gånger och den senaste gången drog jag även på mig en depression med inslag av ångest. Efter detta är jag otroligt noga med vad jag lägger min energi på och jag sätter mitt eget mående först. Psykisk hälsa är lika viktigt som den fysiska hälsan men glöms oftast bort eller struntas i. 

Målet med hemsidan:

Jag har skapat den här hemsidan för att kunna samla min portfolio, blogg och andra saker jag medverkar i på ett och samma ställe. Feel free att kika runt och tveka inte på att höra av dig. Kanske har vi en framtid som samarbetsparnters?

/Ellinor

Här har jag synts och hörts

2015:

 • Modell i modevisning för butik Essibella

 • "Folkets Favorit" i Sveriges Första Retro Pinup Lucia

2016:

 • 2:a i Westeros Vintage Vixen

 • Del av Pinup! The Movie av David Staton (producent) och Kathleen M. Ryan (regissör)

 • 2:a i Miss Marla Kay's Pinup Contest

2017:

 • Hårmodell för Moduline Showroom

 • Modell i modevisning på Västerås Summer Meet

 • Finalist i Miss Västerås Summer Meet

2019:

 • Föreläste om positivt kroppsideal på Må bra-dag för Bröstcancerföreningen Uppsala Län

2021:

2022: 

Kontakt

Jag letar alltid efter nya roliga möjligheter. Let's connect.

bottom of page